Dankbaarheid! - 19 november 2020

Hier moet ik toch echt iets over schrijven… hoe zeggen ze dat?

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over (in dit geval de pen).

Gisteravond kwam ik thuis na een vermoeiende maar boeiende dag “on the road”, na een aantal bestellingen nog te hebben opgehaald bij een paar aimabele leveranciers. Want ik wil, zoals ik vroeger reeds aanhaalde, de producten die ik aanbied hier op stock hebben staan. Gecontroleerd. Door mij.

En omwille van het Coronagebeuren, naderende Black Friday en aanloop naar de feestdagen, durft het nogal eens mislopen met dringende bestellingen. Tot zover de situatieschets.

Aldus, tijdens het lezen van mijn e-mails na mijn thuiskomst, zag ik een bericht “bestelling aangekomen”. Het was een mailtje van een (tevreden!) klant, waarin ze de ervaring beschreef die ze had vanaf de ontvangst van het pakket tot het volledige uitpakken.

Warm vanbinnen werd ik. En ook wel een beetje sprakeloos.

Natuurlijk ga ik ervan uit dat de ontvangers van de pakketjes happy zijn, en tevreden met wat er voor de deur aangeboden wordt, ik probeer ook steeds een zo getrouw mogelijk beeld te geven van wat je mag verwachten. Maar dit was, goh, hoe zal ik het omschrijven? Een Klein Gelukske dekt de lading niet, dit was duidelijk categorie “Groot Gelukske”.

Ik citeer hier even deze mail:

“Dag Annelies!

Ik kom hier even slijmen over hoe fantastisch mijn pakketjes was! Je kan het overdreven noemen maar dat mag als het echt echt echt heel leuk gedaan is!

Eerst krijg ik een doos van de post die vastgeplakt is met tape met het woord enjoy op. Kei leuk! Nog nooit gezien.

Ik doe de doos open en vind een zelfgeschreven kaartje vastgepint aan een zakje met een leuk tekstje bij ‘This gift is for you! Because you’re awesome’. Fantastisch toch! Persoonlijke service krijgt een dikke duim.

Die paperclip zelf is trouwens ook super leuk! Details, daar hou ik van!

Daarna open ik het zakje en vind ik 2 mooie kaartjes en super leuke kerststickers. Ik ben verzot van snailmailen dus ik zal ze zeker gebruiken! 

Nadat ik al dat heb bekeken ben ik er nog niet want dan zie ik een prachtige inpakfolie met leuke stickers dichtgeplakt waar het cadeautje inzit. Heb het zo voorzichtig mogelijk open gedaan zodat ik de folie zelf nog lekker kan gebruiken. Prachtig!

Wat vind ik dan achter die mooie folie? Een leuk zakje gevuld met de cadeautjes die ik heb besteld en die (heel gemakkelijk) al zijn ingepakt met ook weer leuk inpakpapier en stickers! Klaar om af te geven.

De kleuren en patronen van de zakjes, inpakpapier etc… zijn zo neutraal maar toch leuk! Handig want dit ga ik aan een oudere en klassieke man geven. Maar eigenlijk is het even leuk voor een jong iemand. 

En bovenal… wat een snelle service!

Ik ben fan!

Vriendelijke groetjes, Jana!”

 

Bij het lezen van deze tekst komt dan ook een groot gevoel van dankbaarheid naar boven. Dankbaar ben ik omdat ik met mijn “Kleine Gelukskes” kan overbrengen wat ik voel en waar ik het ook voor doe. Dankbaar omdat ik kies voor mijn eigen weg, mijn eigen manier om “feelgood ondernemer” te zijn. Dit is niet altijd gemakkelijk, in de tijden van de grote (vaak internationale) webshops die met megakortingen en bulkacties rondstrooien als ware het pepernoten van de Sint himself.

Hier wil ik dan ook graag het verschil maken.

Een webshop? Ja. Maar graag met een persoonlijke noot, een toegevoegde waarde. Soms zit het verschil in de kleine dingen, de “Kleine Gelukskes”. En na die lange dagen van tegenwoordig, waaruit ik heel veel energie en voldoening haal, is zo een mailtje als dat hierboven een echte kers op de taart.

Rest mij nog te melden dat ik vol goesting bezig ben om te helpen jullie eindejaarsperiode zo warm en mooi mogelijk te maken… er komen (bijna) dagelijks nieuwe samenstellingen op de website, kies uit, vermeld een boodschap voor de ontvanger, en ik ontferm mij over de afwerking!

Keep safe en omarm vandaag ook eens iets waar jij dankbaar voor bent! 

Warme groet,

Annelies 


Geef een reactie

Hou er rekening mee dat de reacties eerst worden gecontroleerd op spam alvorens gepubliceerd te worden.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.