Kerst(ge)mis en kantelmomenten - 27 december 2020

Hopla, de kerstdagen zijn al achter de rug… het was een hectische -maar onwaarschijnlijk leuke- decembermaand! Heel veel pakjes gemaakt, in boxen gestopt, kaartjes geschreven, persoonlijke samenstellingen gemaakt,… ik geniet er nog van na! Op kerstavond heerlijk genoten met de kinderen en de wederhelft, fijne gesprekken gehad, lekker gegeten en uitgeteld in slaap gevallen.

Maar met Kerstmis zelf was het er dan toch, en wat harder binnengekomen dan verwacht, het kerst(ge)mis. Het missen van andere familieleden die normaalgesproken mee voor een gezellige boel zorgen. Het missen van vrienden die (voor of na hun eigen familiebezoek) even binnenspringen.

Het gevoel verwijderd te zijn van dierbaren.

En dan mag ik nog niet klagen, wat met alle alleenstaande mensen? En toch, toch vond ik dat ik ook recht had op dat beetje weemoed, het kleine verdriet omdat niet alles is zoals het eigenlijk hoort te zijn. Omdat ons sociaal leven nog heel erg bepaald (en beperkt) wordt door dat rotte virus. Ik heb dat gevoel dan ook even toegelaten en zelfs omarmd.

Met een kerstpyjama en twee fleecedekentjes een kerstfilm-marathon begonnen.

Theetje, koffietje, warme chocomelk erbij. Wel vechtend tegen de drang om altijd maar door te gaan, maar eventjes toch op die pauzeknop gedrukt.

En. Dat. Deed. Goed! Voor even, want inmiddels ben ik druk bezig om een aantal organisatorische wijzigingen en verbeteringen voor te bereiden binnen “Kleine Gelukskes”. Dingetjes die het nog makkelijker gaan maken om jouw ideale ‘Kleine Gelukskes” te kiezen en af te stemmen op de ontvanger. Nog persoonlijker, nog leuker. Vandaar in de titel de “Kantelmomenten”. Omwille van het vele leuke werk heb ik geen tijd gehad om tussentijds even stil te staan bij de evolutie in het nieuwe jaar. En daar ben ik dus nu met veel goesting aan bezig. 

Ik ga voor mezelf beginnen met een meer uitgewerkte en gestructureerde organisatie van “mijn leven”, zowel in mijn hoofd als op papier. Een ware challenge voor een licht chaootje als ikzelf!

Vandaar komt binnenkort ook “Planuari”, januari heeft als maandthema plannen en alles wat daarbij komt kijken. Bereid je voor op leuke artikels, tips en natuurlijk de broodnodige tools die het wel handig kunnen maken om je daarbij te helpen.

De komende dagen zijn nog even “work in progress”, maar vanaf 1 januari laat ik jullie meegenieten van mijn eigen proces, mijn eigen Kleine Gelukskes en (hopelijk) Kleine Succesjes (to do’s afvinken!).

Zo, dit was het dan voor de Kerstcountdown, hou vooral bij wat je hebt genoteerd voor volgend jaar, wie je welk cadeau hebt gegeven, wat goed was, wat lekker was (bewaar de recepten!) en bereid je voor op een fantastisch 2021!

Hou het vooral veilig, zorg voor elkaar en geniet,

Annelies


Geef een reactie

Hou er rekening mee dat de reacties eerst worden gecontroleerd op spam alvorens gepubliceerd te worden.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.