Kleine Gelukskes en Planuari… - 21 januari 2021

Er is een spreekwoord dat zegt: “Het regent binnen bij de dakdekker”. Wat ik nu ga schrijven is eigenlijk een beetje “met de billen bloot”, zoals ze ook wel zeggen.

Plannen, planners, stickers, notaboekjes, het is geen geheim dat ik daar ontzettend dol op ben, al zolang ik mij kan herinneren. Behalve de producten die ik met liefde en zorg als “Kleine Gelukskes” in mijn boxen verwerk, heb ik dan ook nog een ruime privécollectie.

Nu, er is wel degelijk een verschil tussen alles in huis hebben en er op een productieve manier mee aan het werk gaan! Vandaar… tadaaa… ik test voor jullie: “Hoe kan een professional organizer bijdragen tot je geluk?”.

Want, behalve de fysieke benodigdheden om te plannen, mag ik ook een echte professional organizer tot mijn vriendenkring rekenen, Kristien. Zij heeft bakken ervaring, en tijdens onze gesprekken over het dagelijkse leven viel mij regelmatig op dat ik toch hier en daar wat meepikte dat mij toch wel een duwtje in de juiste richting gaf. Hoewel ik vroeger altijd dacht, goh, even “Pinteresten” en wat leuke planideeën opdoen en het zit wel snor, besef ik nu ook wel dat iedereen ook anders is, een ander leven heeft, en vooral ook andere uitdagingen. One size does NOT fit all dus ?

Vandaar… ik leg mijn struikelblokken voor aan Kristien, oftewel de punten waar ik vaak op vastloop, en zij gaat mij bruikbare tips geven over hoe ik met kleine ingrepen een groots resultaat kan behalen (heerlijk toch?).

Want het is ook wel zo, organiseren is een “ongoing process”, niet van internet of een boekje te plukken, maar zou afgestemd moeten zijn op jouw eigen situatie en leven. Eigenlijk gaat Kristien dus een coach zijn voor mij, om de theorie meer om te zetten in de praktijk.

Een eerste tip die ik alvast meekreeg is een mooie vergelijking. Heel veel te doen, en waar te beginnen?

Aanpakken zoals je een pizza eet.

Stuk per stuk dus, punt per punt. (Eigenlijk wordt ook vaak iets gezegd in de zin van “Hoe eet ik een olifant? Stukje per stukje, maar zij zag zichzelf niet, ook niet een stukje, olifant eten, vandaar niet die vergelijking). Ik ben mee! En nu het toch over eten gaat, alvast ook de tweede tip: eat that frog, oftewel eet de kikker. Misschien al van gehoord, wil eigenlijk zeggen dat, als je een taak hebt wachten waar je echt tegenop ziet, doe deze EERST. Yep, vóór alle fun stuff (boxen inpakken, samenstellen,… in mijn geval). Dus eerst iets hmmppffgrrrlll en dan de rest.

Are you ready? Ik wel in ieder geval! Mijn ervaringen met het opvolgen van de tips (en méér tips!) volgen de komende dagen. Volg je mee? Reageer je? Waar loop jij tegenaan?

Tot gauw, Annelies


Geef een reactie

Hou er rekening mee dat de reacties eerst worden gecontroleerd op spam alvorens gepubliceerd te worden.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.