Kleine Gelukskes in bizarre tijden - 3 november 2020

Als je niet onder een steen hebt geleefd de afgelopen maanden, ben je je er van bewust dat dit het meest bizarre jaar ooit is geweest tot nu toe. En ik sta er, net als de meesten onder ons, heel vaak bij stil… Niemand weet hoe lang het nog gaat duren, het rondwaren van dit nietsontziend virus, de onzekerheid, de gezondheidszorgen, de eenzaamheid, de zakelijke gevolgen voor velen onder ons.

En toch, nu, en nu meer dan ooit, is het oh zo belangrijk om regelmatig stil te staan bij wat er wél is, als het ware bij de “kleine gelukskes” doorheen de kortere en donkere dagen. Ik vind dat er in ‘t Engels een mooie uitspraak daarover bestaat, “Count your blessings”. Letterlijk, jouw gelukskes tellen. Misschien kan je jouw band met je geliefde uitdiepen, met je kinderen op een andere, hechtere manier communiceren, met meer aandacht kijken naar het verkleuren van de bladeren, intenser genieten van dat heerlijk dampende kopje koffie of thee, jouw huisdier eens extra knuffelen (tot op heden staan daar nog geen restricties op, dames en heren!).

We willen natuurlijk met z’n allen dat we dit zo vlug mogelijk achter ons kunnen laten, weer volop kunnen leven, elkaar kunnen vastpakken! Laat ons hier dan ook samen ons uiterste best voor doen, door onze contacten nu te beperken, om deze binnen afzienbare tijd weer in onze armen te kunnen sluiten. En die tijd, die komt! Heus! Echt waar! Maar nu nog even niet…

Omdat het nu ook heel moeilijk is, bijna onmogelijk, om fysiek te gaan winkelen en een hart onder de riem te steken van een geliefde in de vorm van een cadeautje, komen er de volgende dagen ook “kleine gelukskes out of the box” bij. Niet per se een volledig pakket in een luxebox, maar kleinere pakketjes. Om eens aan de deur te zetten bij de buurvrouw, de thuisverpleging in de bloemetjes te zetten, de kinderen een extraatje te geven omdat ze al zoveel andere leuke dingen moeten missen (en dat over ‘t algemeen heel erg goed doen!).

Het plan was om begin november een afspraak te kunnen maken om hier te komen kijken en shoppen. Met mondmasker, maar met een glimlach die door elk masker doorschijnt. Dit kan nu, omwille van de strengere maatregelen, (nog) niet.

Hou het vooral veilig, zorg voor elkaar en weet, je staat er niet alleen voor!

Liefhebbende groeten,

Annelies


Geef een reactie

Hou er rekening mee dat de reacties eerst worden gecontroleerd op spam alvorens gepubliceerd te worden.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.