Nieuwjaarsbrief - 1 januari 2022

Bij het starten van dit nieuwe jaar, sta ik met mijn briefje klaar.

Wat wil ik jullie graag wensen? Veel warmte, gezelligheid en echt contact met fijne mensen. Moge jouw gezondheid met stip op één staan, zodat je voor al jouw dromen kan blijven gaan. Verder graag nog een warme thuis, met de mensen en dieren die je liefhebt in huis.

Zo kunnen we natuurlijk blijven rijmen en dichten (zonder ons gat op te lichten).

Nee, alle gekheid op een stokje, ik denk dat zowat alles wat ik jullie wensen kan voor zich spreekt. Je hebt natuurlijk een portie geluk nodig, maar je kan ook zelf aan de slag. Om van elk moment een Klein (of Groot) GeluksMomentje te maken. Om in de kleine dingen het bijzondere te zien. Het magische van de natuur, die ons heel gauw uit de winterse donkerte zal wekken, en de bloemen, bomen en planten weer een nieuw leven gaat inblazen.

De cyclus van het leven dus, het is ook door deze donkere dagen te beleven dat we eens zo blij zijn met een zonnestraaltje dat door de wolken priemt. Een douche na het hardlopen, een toilet bij hoge nood, een glas water na in de file te hebben gestaan, een heerlijke fauteuil na een dag hard werk.

Kortom, maak er een waardevol jaar van.

Voor jezelf, voor jouw naasten. Sta regelmatig stil, onthaast waar je kan (ja, ook in de rij voor de kassa in de supermarkt). Zorg goed voor jezelf, neem regelmatig me-time. Neem ook regelmatig quality time met mensen die je lief zijn. Pak ze vast (onder voorbehoud van geldende maatregelen). Stuur ze een berichtje, zeg dat je aan ze denkt.

Ook ik ga proberen nog meer terug de Kleine Dagelijkse Gelukskes te waarderen. Na een heel zwaar jaar, wel heel fijn, maar eigenlijk net ietsje te zwaar, zoek ik dit jaar meer de balans voor mezelf. Want als ook ik zorg draag voor mezelf, kunnen mijn geliefden daar alleen maar beter van worden.

Maak er wat van, warme groet,

Annelies


Geef een reactie

Hou er rekening mee dat de reacties eerst worden gecontroleerd op spam alvorens gepubliceerd te worden.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.