Planuari – start to plan - 12 januari 2021

Hah. Oké.

Mijn planning kwam even niet uit, om op 1 januari (zoals in mijn hoofd) met al mijn planideeën uit te pakken.

Op zich ben ik wél een echte planner, lijstjesmaker, ga zo maar door. Ik vind het heerlijk, een nieuwe planner in te wijden, kleurcodes te (gaan) gebruiken, allerlei plansystemen uit te proberen. To do’s afvinken, check. Fijn toch? Maar waar het schoentje soms wringt (bij mij dus althans) is het inschatten van de benodigde tijd. Oh ja, dat zwier ik er nog even tussen. Moet lukken, en aan mijn enthousiasme zal het echt niet liggen!

Hoog tijd dus om mij even verder te verdiepen in de mogelijkheden om een planning op te maken die ook werkt. En haalbaar is.

Wil nu het toeval dat een goeie vriendin van mij, Kristien, een echte organiseer- en planexperte is, en ik wel vaak (vroeger) dacht, goh, een planning maken, even Pinterest openen en check. Oh ja, op Pinterest (bijvoorbeeld) kan je jezelf uren verliezen in de meest waanzinnige systemen, van symbolen tot kleurtjes, over post-its op elk beplakbaar oppervlak en meer. Kiezen tussen A5 formaat, A4 formaat, of ja, A3 kan ook nog, lekker groot!

Met enige regelmaat, bij het met haar bespreken van wederzijdse plannen en dromen, merk ik wel dat ik met mijn creatieve en impulsieve persoonlijkheid best wel baat zou kunnen hebben bij het stapsgewijs aannemen van goede plangewoontes (en dat die niet altijd een gigantische wijziging van mijn dag hoeven te betekenen). Zo kwamen we er eigenlijk op een heuse challenge uit te werken (oh ja, I’m in, challenges I like).

Voor mij dus de ideale mix, ik ga blijven losgaan in het samenstellen van planboxen, want uiteindelijk, dit zijn slechts middelen, maar de komende tijd engageer ik mezelf ook tot het uitproberen van tools die mijn chaotisch hoofd gaan helpen. Ik kijk er naar uit!

Enkele waardevolle tips kan je alvast bekijken via www.organice.be/tips.

 

Met volle moed groet ik jullie en tot gauw!

 

Annelies


Geef een reactie

Hou er rekening mee dat de reacties eerst worden gecontroleerd op spam alvorens gepubliceerd te worden.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.